matekgyakorlo.blog.hu

matekgyakorlo.blog.hu

Elkezdődött a második félév

Gondolatok az újrakezdés fényében

2022. február 01. - Katica11

Ha van iskolás gyermeked, remélem, hogy jól sikerült a félévi bizonyítványa.

 

Napjainkban talán még fontosabb, mint az előző generációnak a jó bizonyítvány. Elég megnézni néhány álláshirdetést... Legyen egyetemi végzettsége, két nyelvvizsgája, 5 éves munkatapasztalata, vezetői tapasztalata... Soroljam még? 

Ahhoz, hogy eljusson ide egy gyermek rengeteget kell tanulnia. A szerencséseknek nem okoz nehézséget a tanulás, de a gyerekek többsége nem ebbe a kategóriába tartozik. Ha a te gyermekednek is nehézséget okoz a tanulás, akkor bizonyára te is sokat töröd a fejedet azon, hogyan segíthetnél neki.

Ha elég türelmes vagy, akkor te magad is segíthetsz. Sajnos többen mondták nekem, hogy nem tudnak segíteni a gyereknek, mert hamar elszakad a cérna náluk, amikor azt gondolják, hogy nem figyel eléggé a gyerek. Tanítónak lenni szakma és hivatás. Nem mindenki alkalmas rá. 

Talán tanárokat keresnek azok, akiknek van erre lehetősége. Ma már akár online tanár is segíthet a gyerekeknek.

Választhattok oktató CD-ket, online oktatóprogramokat.

De ma is szükség van az alapok biztos tudására. Különösen a matematikában. Aki meg szeretne tanulni jól számolni, annak bizony ma is elő kell venni a négyzetrácsos füzetet és a ceruzát, és rá kell szánni az időt a feladatok gyakorlására.

A címre utalva: új félév, új lehetőségek. Tekintsétek át, hogy mit kell pótolni a gyermeknek. Még van lehetőség bármilyen módon felzárkózni év végéig. Matematikából az aktuális tananyag mellett mindig gyakoroljátok az alapműveleteket. Erre az általános iskola végéig szükség van! Számtalan formája van a gyakorlásnak. Az egyik azoknak az egyszerű feladatoknak a gyakorlása, amiket az egyik előző posztomban bemutattam.

Jelenleg is dolgozom ezeken a feladatsorokon, a következő alkalommal ismét mutatok egy ilyen feladatsort. 

Addig is matekozzatok minden nap!

A bejegyzés trackback címe:

https://matekgyakorlo.blog.hu/api/trackback/id/tr6317051812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása